Åben menu

Mine firmaer |

Det lyder fornemt, ikke? Det er det ingenlunde. Men af praktiske årsager er jeg tilknyttet flere firmaer. Hvad de laver og hvorfor de er organiseret, som de er, kan du læse om her.

Den korte version: Jeg ejer firmaet V4D5, halvdelen af Faktorfobi I/S, halvdelen af Shoporama ApS og det hele i Ud af Hamsterhjulet ApS.

Og her er den lidt længere version:

V4D5

For mange år siden fik jeg brug for at sende en faktura. Det var kun ca. en gang om måneden eller noget, så jeg skulle bruge et firma. Det blev for at holde det nemt og simpelt til enkeltmandsfirmaet V4D5. Det beholdt jeg, så jeg kunne sende en faktura, når jeg fra tid til anden sendte en faktura for noget undervisning eller konsulentarbejde.

I dag er der ikke megen aktivitet i V4D5. Jeg sender vel 10-20 fakturaer om året deri.

Der udover ejer V4D5 et par hjemmesider, som jeg bruger til SEO eksperimenter, linkbuilding eller affiliate. Et eksempel på dette er min side om løb og en side om procentregning. Meget simple sider uden den store indtjening. Jeg har dem egentligt mest for sjov og for at eksperimentere med SEO.


Faktorfobi I/S

I 2010 stiftede jeg sammen med min kone en webshop, der sælger UV badetøj – Faktorfobi. Vi havde hårdt brug for de penge, vi havde skrabet sammen, da mange af leverandørerne krævede vi lagde en minimumsordre, så der var ikke penge til at starte et ApS (dengang fandtes IVS ikke). Så da vi var to ejere blev det til et I/S i stedet for et enkeltmandsfirma. Et I/S vil jeg ikke anbefale medmindre du stoler 100% på din forretningspartner – og da det var min hustru og da vi ikke optog gæld, så turde jeg godt kaste mig ud i det.

Jeg ejer stadig 50% af Faktorfobi I/S og står for al online arbejdet som SEO, konverteringsoptimering, webanalyse, Google Ads etc. Min hustru, Anne, ejer den anden halvdel og står for kundeservice, indkøb og logistik.


Shoporama ApS

Jeg er medstifter og medejer af Shoporama ApS som er min hovedbeskæftigelse og hovedindtægt i dag. Jeg ejer 50% igennem mit holdingselskab Ud af Hamsterhjulet ApS

Shoporama er en såkaldt SaaS-virksomhed. Vi har udviklet software til webshops og vores kunder er altså andre virksomheder, som betaler et månedligt beløb for at benytte vores service. Det betyder, at vi får penge ind hver måned. Det er en B2B virksomhed, der er abonnementsbaseret. Sådan overordnet er det en rar virksomhed at have, da vi har nemt ved at lægge et likviditetsbudget og forudse, hvor mange penge vi tjener næste måned og 6 måneder frem. Men kan godt afsløre, det har været en sej kamp at komme derop, hvor man kan leve af det.

Shoporama er et dansk webshop system.


One-Trick Pony ApS

One-Trick Pony ApS ejer jeg 100% gennem mit holdingselskab. One-Trick Pony ApS er stiftet april 2020. Jeg har lavet en robot, der hedder Wayne. Den kan skrive kampreferater og kampoptakter til ishockeykampe. Med et populært ord betegner man det som »robotjournalistik«.

Udover dette stykke software, har jeg et par andre softwareløsninger kørende i One-Trick Pony ApS.

Jeg har altid været en virkeligt dårlig forretningsmand. Men en af de største øjenåbnere, jeg har fået ved at have Shoporama har været, at det er en virkelig sikker og stabil ting at sælge noget på abonnement. Så jeg har lovet mig selv, at alt jeg laver i One-Trick Pony ApS er abonnementsløsninger.

En anden faktor for om jeg vil røre ved tingene i One-Trick Pony er at det skal være 99% automatiseret og idiotsikret. Altså minimalt med support og ingen manuelt arbejde.


Ud af Hamsterhjulet ApS

Ud af Hamsterhjulet ApS er mit holdingselskab. Det betyder, der stort set ingen aktivitet er i selskabet.

Sådan helt forsimplet, så ejer jeg 100% af Ud af Hamsterhjulet ApS og Ud af Hamsterhjulet ApS ejer 50% af Shoporama ApS.


Som du kan se, ser det ud til at jeg involveret i meget. Men det er reelt kun Shoporama og Faktorfobi, jeg laver noget i.